Konu
:
Cizdirma - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Cizdirma - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cizdirma - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
CIZDIRMA
MALZEME:
Mısır unu 500 gr
Yağla karışık haşhaş 500 gr
Su 2 su bardağı
Tuz 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI:
Tekneye mısır unu ve tuz konduktan sonra üzerine yavaş yavaş sıcak su dökülerek karıştırılıp hamur haline getirilir
Kenarları normalden yüksek olan bir tepsinin tabanına, yağla karışık sürtülmüş haşhaş sürülür
Üzerine bir kat mısır hamuru, onun üzerine bir kat daha yağlı haşhaş konur ve bu tekrarlanır
Cızdırma' nın kalınlığının en fazla iki parmak olması tercih edilir
Sonra tepsideki malzeme kare şeklinde kesilir ve fırınlanır
Cızdırma ne kadar bol haşhaşlı olursa o kadar iyi olur
Sıcak olarak ve pekmeze batırılarak yenilmelidir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul