Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşli Lokum - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşli Lokum - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




HAŞHAŞLI LOKUM

MALZEME:

Kuru veya yaş maya 1 çorba kaşığı

Un 6 su bardağı

Yoğurt 1 su bardağı

Haşhaş ezmesi 1 su bardağı

Sıvı yağ 1 çay bardağı

Şeker 1 çorba kaşığı

YAPILIŞI:

Un elenir ve ortası açılır Bir kapta şeker ve ılık su ile maya kabartılır ve unun ortasına konur Un ile karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir Hamurun üzeri unla kapatılır Unlar çatladığı zaman üzeri açılır Yağ, yoğurt ve ılık su ilavesiylee yumuşak bir hamur yapılır Üzeri sıkıca kapattılarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır Kabarıp mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp tezgah üzerinde hafifçe açılır Üzerine haşhaş sürülüp rulo şeklinde kaatlanır Kendi etrafında yuvarlanıp yağlanmış tepsiye konur Üzerine yağlı haşhaş sürülüp 200 decede ısıtılmış fırında pembe renk alıncaya kadar pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla