Konu
:
Haşhaşli Lokum - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşli Lokum - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşli Lokum - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
HAŞHAŞLI LOKUM
MALZEME:
Kuru veya yaş maya 1 çorba kaşığı
Un 6 su bardağı
Yoğurt 1 su bardağı
Haşhaş ezmesi 1 su bardağı
Sıvı yağ 1 çay bardağı
Şeker 1 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
Un elenir ve ortası açılır
Bir kapta şeker ve ılık su ile maya kabartılır ve unun ortasına konur
Un ile karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir
Hamurun üzeri unla kapatılır
Unlar çatladığı zaman üzeri açılır
Yağ, yoğurt ve ılık su ilavesiylee yumuşak bir hamur yapılır
Üzeri sıkıca kapattılarak ılık bir yerde mayalanmaya bırakılır
Kabarıp mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar alınıp tezgah üzerinde hafifçe açılır
Üzerine haşhaş sürülüp rulo şeklinde kaatlanır
Kendi etrafında yuvarlanıp yağlanmış tepsiye konur
Üzerine yağlı haşhaş sürülüp 200 decede ısıtılmış fırında pembe renk alıncaya kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul