Konu
:
Antep Fıstıklı Kavurma
Yalnız Mesajı Göster
Antep Fıstıklı Kavurma
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Antep Fıstıklı Kavurma
Antep Fıstıklı Kavurma
Malzemeler 4 KişilikYarım kg kıyma
1 çay bardağı Antep fıstığı
Yarım su bardağı konserve bezelye
2 adet orta boy domates
1 adet orta boy soğan
2 adet sivri biber
1 su bardağı ılık su
4-5 dal maydanoz
1 tutam pul biber
1 tutam kimyon
1 çay bardağı sıvı yağ
Yeterince tuz
Tarif
Soğanı soyup rendeleyin
Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp ince ince dilimleyin
Domateslerin kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkarın ve küçük küçük doğrayın
Maydanozu yıkayıp ince ince kıyın
Tencerede sıvı yağı kızdırıp soğan ve biberleri kavurun
Malzemelere kıymayı ve domatesleri ilave edip kısık ateşte pişirin
Daha sonra suyu, Antep fıstığını, bezelyeleri, maydanozu, tuz ve baharatları ekleyip bir süre daha pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul