Ezme Turşu Tarifi 2011
Ezme Turşu Tarifi
Ezme Turşu Yapılışı
Ezme Turşu Tarifi
Ezme Turşu Yapılışı
malzemeler:
• 4 kg olgun
• Domates
• 1 kg
• Kırmızı biber
• 10-20 adet acı biber (acı isteniyorsa)
• 1 baş sarımsak
• 1 tatlı kaşığı şeker
• 1,5 yemek kaşığı
• Tuz
• 1/2 bardak
• Sıvı yağ
• 1/2 bardak
• Sirke
• Yarım demetten az
• Maydanoz
Ezme turşunun tarifi:
Malzemelerin hepsi yıkayın Domatesleri rendeleyin, kırmızı biberlerin çekirdekleri ayıklandıktan sonra yeşil biberlerin bir kısmıyla robotta çekin Maydanozu ince doğrandıktan sonra tüm malzemeyle birlikte karıştırın ve saklayacağınız kabın içine koyarak, yaklaşık 2 hafta bekletin, turşu olunca afiyetle yiyebilirsiniz
Afiyet olsun…
|