Konu
:
Tahinli Lahana Dolması-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Lahana Dolması-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Lahana Dolması-Yemek Tarifleri
Küçük bir lahana
1 çay bardağı kırmızı mercimek
1 çay bardağı nohut
1 çay bardağı pirinç
3 tane orta boy kuru soğan
1 kahve fincanı tahin
1 kahve finanından eksik zeytinyaği
Tuz-Karabiber-Kırmızı biber
Sosu için:
1 orta boy su bardağı tahin
4 limon suyu
6-7 diş dövülmüş sarımsak
Tuz
Kırmızı mercimek ve pirinci yıkayarak bir tencereye koyun
Pirinç diriliğini yitirene kadar mercimekle beraber haşlayıp suyunu süzün
Lütfen çok öldürmeyin
Nohudu sıcak su ile ısladıktan sonra kaynatın
O da çok yumuşamasın
Süzdükten sonra Rondo da bir iki defa basarak parçalayın
Diş diş tabir ettiğimiz gibi olsun
Soğanları küçük küçük doğrayın
Bir tepsiye soğan,mercimek,pirinç,nohut,tahin ve zeytinyağını koyarak güzelce karıştırın
Yeteri kadar karabiber,kırmızı biber ve tuz ilave edin
Lütfen daima tadına bakın
Ben tadına bakın derken yeyin demiyorum
Çay kaşığına bir parça alıp dilinizi degirseniz yeter
Derin bir tencerede kaynattığınız suyun içine, kök kısmını oyup çıkardığınız lahanayı , kök kısmı tencerenin dibine gelecek şekilde bırakın
Su tekrar kaynamaya başlayınca lahanayı ters çevirin
Yaprak yaprak ayrılacaktır
Her bir yaprağı saracağınız şekilde ikiye veya üçe ayırıp hazırladığınız iç ile doldurun
(Ben lahana yapraklarını üçgene yakın keserim
Geniş tarafı bana doğru olacak şekilde tabağın içine serer ,yeteri kadar içi geniş tarafa yayarım İki kenarı içindeki malzemenin yanlarını örtecek şekilde birbirine doğru yatırır sonra dikkatlice sivri uca doğru kıvırırım
)
Sarma işlemi bittikten sonra düdüklü tencereye yerleştirin
Üstüne bir bardak sıcak su ilave edin
Kaynamaya başladıktan sonra 6-7 dakika bekleyip tencerenin altını kapatın
Normal tencerede pişirecek olursanız muhakkak sardığınız lahanaların üzerine bir tabağı ters cevirerek koyun ki kaynarken sardığınız dolmalar açılmasın
Yemeğinizi ocağa koyunca hemen sosunu hazırlayın
Tahini bir kaseye boşaltıp içine sarımsağı ekleyin
Kaşığı elinize alıp bir yandan tahini karıştırıp bir yandan limon suyunu üstüne yavaş yavaş dökün
Aman tahini küstürmeyin
Su ilavesiyle tahini eski kıvamından biraz daha akıcı bir hale getirin
Muhakkak tadına bakıp tuzunu ilave edin
Nasıl güzel oldu mu?
Pişip ılıyan dolmaları kenarları yüksek bir tabağa alın
Üstüne sosunu dökün
Maydonoz ve kırmızı biberle süsleyin
Dinlendirin
Buzdolabına koyun soğuduktan sonra afiyetle yeyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul