Konu
:
Kaburga Dolaması (Mardin)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kaburga Dolaması (Mardin)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaburga Dolaması (Mardin)-Yemek Tarifleri
Malzeme:
1 su bardağı
pirinç
1 çay bardağı iri çekilmiş
badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2 çay kaşığı pul
biber
1 çorba kaşığı reyhan veya fesleğen
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, kara
biber
Kaburga malzemesi:
1
5 kg
kuzu
kaburga (ön kol)
Yarım çorba kaşığı
biber
salçası
1 çay kaşığı kara
biber
Yapilisi:
1
Pirinci yıkayıp süzün
Tencerede tereyağını eritip
pirinç
ve
badem
i kavurun
Karışımın yarısını bir kaba alıp ayırın
Kalan karışıma 1 su bardağı su ekleyip
pirinç
ler yumuşayıncaya kadar pişirin
Pilav soğuyunca pul
biber
, tuz, kara
biber
, maydanoz, reyhan ve ayırdığınız
pirinç
li karışımı ekleyip karıştırın
2
Kaburgayı iç pilavla doldurup sağlam bir iplikle dikin
Kaburga dolmasını büyük bir ****l süzgece yerleştirin ve uygun bir kapakla kapatın
Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirin (suyun süzgece değmemesine dikkat edin
) Buharda 3 saat pişirin
3
Biber salçasına kara
biber
ve çok az su ekleyip karıştırın
Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salçayı üzerine sürün
190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul