Yalnız Mesajı Göster

Kaburga Dolaması (Mardin)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaburga Dolaması (Mardin)-Yemek Tarifleri




Malzeme:

1 su bardağı pirinç
1 çay bardağı iri çekilmiş badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı su
2 çay kaşığı pulbiber
1 çorba kaşığı reyhan veya fesleğen
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Tuz, karabiber

Kaburga malzemesi:

15 kg kuzu kaburga (ön kol)
Yarım çorba kaşığı
biber salçası
1 çay kaşığı karabiber

Yapilisi:

1 Pirinci yıkayıp süzün Tencerede tereyağını eritip pirinç ve bademi kavurun Karışımın yarısını bir kaba alıp ayırın Kalan karışıma 1 su bardağı su ekleyip pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin Pilav soğuyunca pulbiber, tuz, karabiber, maydanoz, reyhan ve ayırdığınız pirinçli karışımı ekleyip karıştırın
2 Kaburgayı iç pilavla doldurup sağlam bir iplikle dikin Kaburga dolmasını büyük bir ****l süzgece yerleştirin ve uygun bir kapakla kapatın Süzgeci, içinde su bulunan büyük bir tencerenin üzerine yerleştirin (suyun süzgece değmemesine dikkat edin) Buharda 3 saat pişirin
3 Biber salçasına karabiber ve çok az su ekleyip karıştırın Kaburga dolmasını fırın tepsisine alıp salçayı üzerine sürün 190-200 derece ısıtılmış fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirip Servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla