Yalnız Mesajı Göster

Yalim Pidesi - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yalim Pidesi - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




YALIM PİDESİ

MALZEME:

Ekmek hamuru 1 adet

Beyaz peynir 200 gr

YAPILIŞI:

Afyon ekmeği tarifinde anlatıldığı gibi hazırlanan hamur, yumruk büyüklüğünde parçalara bölünür Bu parçalar, yarım parmak kalınlığından daha ince olacak şekilde yassıltılır Arasına iç malzemesi olarak peynir konup yarım ay şeklinde kapatılır Elle bastırılarak inceltilip hafifçe unlanmış bir tepsi içerisine yerleştirilir 220-240 derecedeki fırında alıt üstü pembeleşene kadar pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla