Konu
:
İncir Tatlısı - Denizli'den Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
İncir Tatlısı - Denizli'den Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncir Tatlısı - Denizli'den Yemek Tarifleri
İNCİR TATLISI
MALZEME:
Kuru incir 500 gr
Çekilmiş antep fıstığı 100 gr
Ceviz içi 1 su bardağı
Kuru üzüm 4/5 su bardağı
Toz şeker 2 su bardağı
Limon suyu 1/2 çay kaşığı
Su 3 su bardağı
YAPILIŞI:
Kuru incirleri bir gün (ya da en az 6 saat önce) önceden soğuk suya koyup, şişmeleri için bekletin
Cevizi robottan geçirerek ince çekilmiş duruma getirin
Üzümleri yıkayıp süzdürün
Çekilmiş ceviz, antep fısıtığı ve üzümleri bir kapta karıştırın
Fırınınızı 150 C' ye getirip ısıtın
İncirleri süzdürün
Bir yanlarından yarıp, içlerini ceviz-fıstık-üzüm karışımı iledoldurun
Sıkıştırarak kapatın ve bir tepsiye dizin
Şurubunu hazırlamak için şekerle suyu bir tencereye koyup, orta ateşte şeker eriyinceye kadar karıştırın
Bir taşım kaynatıp, limon suyunu ekleyin
5 dakika daha kaynatarak ateşten alın ve tepsideki incirlerin üzerine gezdirin
Tepsiyi orta ateşe oturutarak 7-8 dakika incirleri pişmeye bırakın
Tepsiyi sıcak fırına sürerek incirleri 15 dakika pişirin
Fırından alıp, kendi tepsisinde soğuması için bekletin
Soğuyan incirleri bir tabağa aktarıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul