Yalnız Mesajı Göster

Yoğurt Terbiyeli Etli Kereviz-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yoğurt Terbiyeli Etli Kereviz-Yemek Tarifleri




Yoğurt Terbiyeli Etli Kereviz

Malzemeler:

1kg kereviz

500gr kuşbaşı kuzu eti

1 soğan

2 havuç

2 yemek kaşığı yağ

2 yemek kaşığı salça

2 bardak su

2 çay kaşığıı tuz

1 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı kurutulmuş maydanoz

Süslemek için:

1 yumurta, 1 tutam tuz

yarım limonun suyu

3 yemek kaşığı yoğurt

Etleri bir tencereye koyup suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun Yemeklik doğradığınız soğanları ve sıvı yağı ekleyin Soğanlardan 1 – 2 dakika sonra salçayı, karabiberi ve tuzu da ekleyin Suyunu ilave edip etler pişene kadar kaynatın Kerevizleri ve havuçları yıkayıp soyun Kerevizleri irice, havuçları

ise yuvarlak doğradıktan sonra ete ekleyin Orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin Diğer taraftan yoğurdu yumurta, limon suyu ve tuzla birlikte mikserde çırpın Üzerine pişirdiğiniz yemeğin suyundan 3 – 4 çorba kaşığı ekleyip yeniden çırpın ve karıştırarak yavaşça tencereye

ekleyin Kereviz yaprakları ile süsleyip servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla