Konu
:
Yoğurt Terbiyeli Etli Kereviz-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yoğurt Terbiyeli Etli Kereviz-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yoğurt Terbiyeli Etli Kereviz-Yemek Tarifleri
Yoğurt Terbiyeli Etli Kereviz
Malzemeler:
1kg kereviz
500gr kuşbaşı kuzu eti
1 soğan
2 havuç
2 yemek kaşığı yağ
2 yemek kaşığı salça
2 bardak su
2 çay kaşığıı tuz
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kurutulmuş maydanoz
Süslemek için:
1 yumurta, 1 tutam tuz
yarım limonun suyu
3 yemek kaşığı yoğurt
Etleri bir tencereye koyup suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun
Yemeklik doğradığınız soğanları ve sıvı yağı ekleyin
Soğanlardan 1 – 2 dakika sonra salçayı, karabiberi ve tuzu da ekleyin
Suyunu ilave edip etler pişene kadar kaynatın
Kerevizleri ve havuçları yıkayıp soyun
Kerevizleri irice, havuçları
ise yuvarlak doğradıktan sonra ete ekleyin
Orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin
Diğer taraftan yoğurdu yumurta, limon suyu ve tuzla birlikte mikserde çırpın
Üzerine pişirdiğiniz yemeğin suyundan 3 – 4 çorba kaşığı ekleyip yeniden çırpın ve karıştırarak yavaşça tencereye
ekleyin
Kereviz yaprakları ile süsleyip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul