Konu
:
Nişe Helvası (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Nişe Helvası (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nişe Helvası (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
Malzeme:
1 su bardağı Antep pekmezi
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
3
5 çorba kaşığı buğday nişastası (nişe)
Yarım su bardağı antepfıstığı ya da iri kıyılmış
ceviz
Yapilisi:
1
Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın
Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın
2
Yarım su bardağı suda nişastayı ezin
Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın
İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın
3
Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin
Servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul