Yalnız Mesajı Göster

Nişe Helvası (Gaziantep)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Nişe Helvası (Gaziantep)-Yemek Tarifleri




Malzeme:

1 su bardağı Antep pekmezi
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı tereyağı veya sıvıyağ
35 çorba kaşığı buğday nişastası (nişe)
Yarım su bardağı antepfıstığı ya da iri kıyılmış ceviz

Yapilisi:

1 Tencerede yarım su bardağı su ve pekmezi karıştırın Yağı ilave edip yağ ve pekmez iyice eriyinceye kadar karıştırın
2 Yarım su bardağı suda nişastayı ezin Boza kıvamındaki karışımı pekmezli suya azar azar akıtarak karıştırın İyice koyulaşıp tane tane olunca tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın
3 Servis tabağına alıp antepfıstığı ile süsleyin Servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla