Konu
:
Erikli Pilav-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Erikli Pilav-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Erikli Pilav-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
Pilav için:
2 su bardağı Amerikan pirinci
Badem (kabukları soyulmuş)
½ çay bardağı Antep fıstığı
½ çay bardağı dolmalık fıstık
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam tarçın
1 tutam yeni bahar
Tuz
3 su bardağı su
Erik için:
½ kg kuru siyah erik
1 çay bardağı toz şeker (arzuya göre fazla veya az)
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tereyağı
Hamur için 1 yumurta
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Un
Tuz
HAZIRLANIŞI
Erikleri yıkayıp tencerede veya düdüklü tencerede pişirelim, suyunu çekip pişince, 1 çay bardağı toz şeker, yarım çay bardağı zeytinyağı, 1 kaşık tereyağı koyup biraz daha kaynatalım
Ocaktan alalım
Soğuyunca çekirdeklerini çıkaralım
Pilav için zeytinyağını koyup, pirinci kavuralım, 3 su bardağı su ve tuzunu ilave edelim
Suyunu çekince bir kaşık tereyağı koyup pilavımızın altını kapatalım
Zeytinyağında hafif pembeleştirdigimiz badem ve fıstıkları da pilava ilave edelim, karıştıralım
Pilav pişerken 1 yumurta 1 kaşık yağ ile yaptığımız hamurumuzu 30 cm çapında açalım
Tam orta kısmına nişan yüzüğümüzle şekiller açalım
Yağladığıımız (15-20 cm çapında) tenceremize yufkamıza yerleştirelim
Üzerine eriğin yarısını yayalım, üzerine pilavın yarısını koyalım diğer eriği de yayalım onun üzerine de pilavımızı koyup, hamurumuzu kapatalım
Üzerini yağlayıp fırında kızartalım
Servis tabağına ters çevirip dilimleyerek servis yapalım
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul