Yalnız Mesajı Göster

Paça Paçık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Paça Paçık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




PAÇA (PAÇIK)

MALZEME:

Paça eti (Sığır, kuzu eti veya dil paçası) 2 kg

Tereyağı 1 çorba kaşığı

Afyon ekmeği 1 adet

Tuz 1 tatlı kaşığı

Süzme yoğurt 3 çorba kaşığı

Sarmısak 5 diş

YAPILIŞI:

Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir Pişen etlerin kemikleri temizlenir Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir Ekmekler üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir



Alıntı Yaparak Cevapla