Konu
:
Paça Paçık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Paça Paçık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Paça Paçık - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
PAÇA (PAÇIK)
MALZEME:
Paça eti (Sığır, kuzu eti veya dil paçası) 2 kg
Tereyağı 1 çorba kaşığı
Afyon ekmeği 1 adet
Tuz 1 tatlı kaşığı
Süzme yoğurt 3 çorba kaşığı
Sarmısak 5 diş
YAPILIŞI:
Paçık (paça) eti, düdüklü tencerede üzerini örtecek kadar su ve bir tatlı kaşığı tuz ilavesiyle iki saat pişirilir
Pişen etlerin kemikleri temizlenir
Afyon ekmeği, küp şeker büyüklüğünde kesilerek servis tabağına döşenir
Ekmekler üzerine paçanın suyu ve eti gezdirilir
Üzerine sarmısaklı yoğurt dökülür
Arzuya göre üzerine kızdırılmış tereyağı dökülebilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul