Konu
:
Yuvarlama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yuvarlama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yuvarlama (Gaziantep)-Yemek Tarifleri
Malzeme:
Yarım kg
iri doğranmış et
250 gr
yağsız kıyma
1 kg torba yoğurdu
yarım kg
kırık
pirinç
1 küçük
soğan
yarım kg
nohut
(akşamdan ıslatılmış)
tuz
kara
biber
1 kaşık katı yağ
1 kaşık nane
Yapilisi:
Pirinci ayıklayıp yıkadıktan sonra suyunu iyice süzün
Daha sonra havanda iyice ezip makineden geçirin
Diğer tarafta geceden ıslattığınız
nohut
la ete bir kaşık tuz ve su ilave ederek malzemeler iyice pişinceye kadar orta ateşte kaynatınız
Ezip un haline getirdiğiniz pirince, rendelenmiş
soğan
, yağsız kıyma tuz ve kara
biber
katarak yoğurun
Elinizi ıslatarak bundan
nohut
iriliğinde parçalar koparıp köftecikler hazırlayın
Bir tencereye 10 bardak su koyup tuz ekerek kaynatın, su kaynayınca köfteleri içine atıp 10 dakika kaynatın
Daha önce pişen
nohut
lu eti kalan suyu ile bareber köfteli suya ekleyin
Torba yoğurduna 1
yumurta
kırıp hafif ateş üzerinde kaynayan yemeğin suyundan ekleyerek sulandırın
Bunu yemeğe yavaş yavaş terbiye yapar gibi katın
Katı yağı eritip naneyi ilave edip yemeğin üzerine gezdirin
Bu yemek Gaziantep ilinde Ramazan bayramlarında yapılan bir yemektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul