Yalnız Mesajı Göster

Düğülü Yaprak Sarması - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğülü Yaprak Sarması - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




DÜĞÜLÜ YAPRAK SARMASI

MALZEME:

Salamura yaprak 500 gr

Sıvı yağ Yarım çay bardağı

Orta yağlı kıyma 500 gr

Maydanoz Yarım demet

Soğan 2 adet

Tuz 1 çay kaşığı

Düğü (ince bulgur) 2 su bardağı

Karabiber 1 çay kaşığı

Domates salçası 1 çorba kaşığı

YAPILIŞI:

Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, düğü ve ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle iyice yoğurulur Kıymanın yumuşak olması için biraz su ilave edilir Yapraklar taze ise haşlanır Salamura ise tuzunun giderilmesi için sıcak suda birkaç dakika bekletilir Hazırlanan iç, bağ yapraklarıyla sarılır Dolmalar tencereye yerleştirilir Üzerine dağılmalarını önlemek için bir tabak kapatılır Yağ, salça ve dolmaların üzerine çıkmayacak kadar su ilave edilir ve pişirilir



Alıntı Yaparak Cevapla