Konu
:
Düğülü Yaprak Sarması - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Düğülü Yaprak Sarması - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Düğülü Yaprak Sarması - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
DÜĞÜLÜ YAPRAK SARMASI
MALZEME:
Salamura yaprak 500 gr
Sıvı yağ Yarım çay bardağı
Orta yağlı kıyma 500 gr
Maydanoz Yarım demet
Soğan 2 adet
Tuz 1 çay kaşığı
Düğü (ince bulgur) 2 su bardağı
Karabiber 1 çay kaşığı
Domates salçası 1 çorba kaşığı
YAPILIŞI:
Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber, düğü ve ince kıyılmış maydanoz ilavesiyle iyice yoğurulur
Kıymanın yumuşak olması için biraz su ilave edilir
Yapraklar taze ise haşlanır
Salamura ise tuzunun giderilmesi için sıcak suda birkaç dakika bekletilir
Hazırlanan iç, bağ yapraklarıyla sarılır
Dolmalar tencereye yerleştirilir
Üzerine dağılmalarını önlemek için bir tabak kapatılır
Yağ, salça ve dolmaların üzerine çıkmayacak kadar su ilave edilir ve pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul