Yalnız Mesajı Göster

Adana Usulü Baharatlı Ekmek Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Adana Usulü Baharatlı Ekmek Nasıl Yapılır




Adana usulü Baharatlı Ekmek nasıl yapılır



(Bayram Çöreği-İftir)

Malzemeler: l kg un, l paket margarin, l paket yedi türlü baharat, l kibrit kutusu maya, l bardak şeker, 2 adet yumurta, l bardak süt, yeterince susam ve çörekotu

Hazırlanışı: Unun ortası açılır İçine şeker, süt, yumuşatılmış margarin, baharat ve maya konulur Mayalanması için yarım saat bekletilir Mayası gelen hamur 20 parçaya (bezilere) ayrılır Her bezi 1,5 cm kalınlığında açılarak üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam, çörekotu karışımı serpilir Yağlanmış tepsiye dizilerek kızarmcaya kadar (fırın veya tandırda) pişirilir Bu çörek çok uzun süre bozulmadan saklanabilir



Alıntı Yaparak Cevapla