10-14-2012
|
#1
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Aşir Pilavı Tarifi-Yemek Tarifleri
Aşir pilavı tarifi

Deneyim: Zor
Süre: 35 dakika
Miktar: 4-6 kişilik
Kalori:
Malzemeler:
250 gr yarma, 1 su bardağı nohut (haşlanmış), 300 gr kuzu eti, 2 su bardağı et suyu, 2 adet soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı üzüm (çekirdeksiz), tuz, karabiber, yeni bahar
Hazırlanışı
Bir gece önceden ıslatılan yarmayı bir tutam tuz ile haşlayıp, süzün
Kuzu etini tuz koyarak haşlayıp süzün Suyunu muhafaza edin Soğanları doğrayın, tuz ve karabiberle birlikte 1 kaşık tereyağında 1-2 dakika kavurun Etleri, haşlanmış nohutları, üzümleri, süzülmüş yarmaları, tuz ve yeni bahar ilave edin
Ayrı bir yerde kaynattığınız et suyundan yarmalı karışıma, biraz koyun Suyunu çektikçe ekleyin 1 kaşık tereyağını eriterek pilava ekleyin, karıştırıp ateşi kapatın Üzerine kağıt bir havlu koyup, kapağı kapalı olarak 20 dk demlendirin
Demlenen pilavı bir iki kez karıştırıp sıcak olarak servis edin
|
|
|
|