Yalnız Mesajı Göster

Etli Bakla - Denizli'den Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Bakla - Denizli'den Yemek Tarifleri




ETLİ BAKLA

MALZEME:

Taze bakla 500 gr

Katıyağ 3 çorba kaşığı

Kuşbaşı et 100 gr

Kuru soğan 2 baş

Salça 2 çorba kaşığı

Tuz

YAPILIŞI:

Balıklar temizlenir, doğranır Kuşbaşı et pişirilir, sonra yağ ve soğanla kavrulduktan sonra baklalar konur, biraz da böyle börtüldükten sonra salçası ve suyu konur, pişirilir, ineceğine yakın tuzu atılır İzmir civarında sıcak ve üzerine yoğurt konarak yenir



Alıntı Yaparak Cevapla