Yalnız Mesajı Göster

Ege Usulü Fava

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Usulü Fava




Ege usulü Fava



1/2 kgKuru bakla

2 adet orta boy kuru soğan

iki çay kaşığı tuz

4 ad kesme şeker

Bakla bir gece önceden tuzlu sıcak suda ıslatılır

Ertesi gün tencereye bakla ve soğan (bütün olarak) konulur ve bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilirSuyunun fazlası dökülür ve bakla kevgirden kaşık yardımıyla ezilerek başka bir tencereye aktarılırİçine tuz ve kesme şeker ilave dilerek hafif ateşte sık sıkı karıştırılarak 5 dakika daha pişirirlir

Çok derin olmayan bir borcamın içi soğuk suyla ıslatılıp suyun fazlası dökülür ve fava borcama alınırOda sıcaklığında soğutulduktan sonra buz dolabında 1 gün dinlendirilir

Servis yapılacağı zaman borcam hafif hafif çalkalanarak favanın kurtulması sağlanır ve düz bir tabağa ters çevrilir pasta dilimleri ya da kare halinde kesilir ve limon suyu ve zeytinyağı ile servis edilir



Alıntı Yaparak Cevapla