Konu
:
Ege Usulü Fava
Yalnız Mesajı Göster
Ege Usulü Fava
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ege Usulü Fava
Ege usulü Fava
1/2 kg
Kuru bakla
2 adet orta boy kuru soğan
iki çay kaşığı tuz
4 ad
kesme şeker
Bakla bir gece önceden tuzlu sıcak suda ıslatılır
Ertesi gün tencereye bakla ve soğan (bütün olarak) konulur ve bakla iyice yumuşayıncaya kadar pişirilir
Suyunun fazlası dökülür ve bakla kevgirden kaşık yardımıyla ezilerek başka bir tencereye aktarılır
İçine tuz ve kesme şeker ilave dilerek hafif ateşte sık sıkı karıştırılarak 5 dakika daha pişirirlir
Çok derin olmayan bir borcamın içi soğuk suyla ıslatılıp suyun fazlası dökülür ve fava borcama alınır
Oda sıcaklığında soğutulduktan sonra buz dolabında 1 gün dinlendirilir
Servis yapılacağı zaman borcam hafif hafif çalkalanarak favanın kurtulması sağlanır ve düz bir tabağa ters çevrilir pasta dilimleri ya da kare halinde kesilir ve limon suyu ve zeytinyağı ile servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul