Konu
:
Ege Usulü Fava
Yalnız Mesajı Göster
Ege Usulü Fava
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Ege Usulü Fava
250 gr Kuru Bakla
1/2 Demet Dereotu
8-10 Adet Ceviz
1 adet Havuç
1 adet Kereviz
1 adet Patates
2 adet Soğan
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 çorba kaşığı Toz şeker
1 çorba kaşığı Nişasta
Öncelikle 250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatın
Ertesi gün, tüm sebzeleri küp biçiminde dograyıp, baklayı da ekleyin
Tuzunu,şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirin
Sebzeleri tel süzgeçten geçirin
Nisaştayı soğuk suda birkaç dakika karıştırarak eritin
Sebzelere ekleyip, karıştırmaya devam edin
Kısık ateşte 5 dk daha pişirin
Hazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökün
Soğumaya bırakın
Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip, cevizle süsleyin
Dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul