Yalnız Mesajı Göster

Ege Usulü Fava

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ege Usulü Fava




250 gr Kuru Bakla
1/2 Demet Dereotu
8-10 Adet Ceviz
1 adet Havuç
1 adet Kereviz
1 adet Patates
2 adet Soğan
1 çay bardağı Sıvıyağ
1 çorba kaşığı Toz şeker
1 çorba kaşığı Nişasta

Öncelikle 250 gr kuru baklayı akşamdan ıslatın Ertesi gün, tüm sebzeleri küp biçiminde dograyıp, baklayı da ekleyin Tuzunu,şekerini ekleyin ve yumuşayana dek pişirin Sebzeleri tel süzgeçten geçirin Nisaştayı soğuk suda birkaç dakika karıştırarak eritin Sebzelere ekleyip, karıştırmaya devam edin Kısık ateşte 5 dk daha pişirin Hazırladığınız karışımı küçük bir tepsiye dökünSoğumaya bırakın Üzerine ince kıyılmış dereotunu serpip, cevizle süsleyin Dilimleyerek servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla