Yalnız Mesajı Göster

Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri




Kuru yufka üstü bulgur pilavı

1 Çorba kaşığı Tereyağ

2 Su bardağı Bulgur Pilavı(Kırşehir Buğdayından)

1/2 Çorba kaşığı Salça

200 Gram Çöp kuş başılı Kuzu eti

TERYAĞLI BULGUR PİLAVI PİŞİRİLİRHERKES BİLDİĞİ

İÇİN TARİFİNİ YAPMIYACAĞIZYALNIZCA PİŞİRİLMİŞ

BULGUR PİLAVİ 6 ADET KURU YUFKA KÖY EKMEĞİ

ÜZERİNE DÖKÜLÜRPİLAVIN BUHARIYLA YUMUŞAMIŞ

KURU KÖY EKMEĞİ ÇEVRİLEREK UFAK LOKMA HALİNDE

YENİRPİLAVIN ETLİ OLANIDA TAVSİYE EDİLİR

MADIMAKLI BULGUR PİLAV

Tarif eden AHanım AVCI

1 kgryayladan toplanmış madımakTemizlenmiş şekilde istenirse kıyılır,istenmesse olduğu gibi kullanılır

1 Kaşık tereyağ(İki Yemek kaşığı zeytinyağı da olabilir)

Küçük hereniye yağ konur hazırlanan madımak la alatav kavrulur

1 Bardak Kırşehir Bulguru eklenir

1 Kaşık Salça ilave edilir

Üstü kapananaca su ilave edilirsuyunu çekene kadar kaynatılmasından sonra madımaklı pilav yenecek hale gelir

Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir



Alıntı Yaparak Cevapla