Konu
:
Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri
Yalnız Mesajı Göster
Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuru Yufka Üstü Bulgur Pilavı - Köy Yemekleri
Kuru yufka üstü bulgur pilavı
1 Çorba kaşığı Tereyağ
2 Su bardağı Bulgur Pilavı(Kırşehir Buğdayından)
1/2 Çorba kaşığı Salça
200 Gram Çöp kuş başılı Kuzu eti
TERYAĞLI BULGUR PİLAVI PİŞİRİLİR
HERKES BİLDİĞİ
İÇİN TARİFİNİ YAPMIYACAĞIZ
YALNIZCA PİŞİRİLMİŞ
BULGUR PİLAVİ 6 ADET KURU YUFKA KÖY EKMEĞİ
ÜZERİNE DÖKÜLÜR
PİLAVIN BUHARIYLA YUMUŞAMIŞ
KURU KÖY EKMEĞİ ÇEVRİLEREK UFAK LOKMA HALİNDE
YENİR
PİLAVIN ETLİ OLANIDA TAVSİYE EDİLİR
MADIMAKLI BULGUR PİLAV
Tarif eden A
Hanım AVCI
1 kgr
yayladan toplanmış madımak
Temizlenmiş şekilde istenirse kıyılır,istenmesse olduğu gibi kullanılır
1 Kaşık tereyağ(İki Yemek kaşığı zeytinyağı da olabilir)
Küçük hereniye yağ konur hazırlanan madımak la alatav kavrulur
1 Bardak Kırşehir Bulguru eklenir
1 Kaşık Salça ilave edilir
Üstü kapananaca su ilave edilir
suyunu çekene kadar kaynatılmasından sonra madımaklı pilav yenecek hale gelir
Servis yapılırken üzerine sarımsaklı yoğurt ilave edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul