Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Elma Tatlısı - Elmasiye - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Elma Tatlısı - Elmasiye - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri




KAYMAKLI ELMA TATLISI - ELMASİYE

MALZEME:

Elma 6 adet

Kaymak

Su 3 su bardağı

Şeker 1 su bardağı

YAPILIŞI:

Elmaların kabukları soyularak, ikiye bölmeden her iki tarafı da delik olacak şekilde ortası çıkarılır Su ve şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır Hazırlanan elmalar kaynayan şerbete atılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir Piştikten sonra bir kevgir yardımıyla suyu süzülerek, üzerinin kızarması için 10 dakika fırınlanır Soğuduktan sonra içlerine kaymak doldurularak servis yapılır



Alıntı Yaparak Cevapla