Konu
:
Kaymaklı Elma Tatlısı - Elmasiye - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Kaymaklı Elma Tatlısı - Elmasiye - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kaymaklı Elma Tatlısı - Elmasiye - Afyon Yöresi Yemek Tarifleri
KAYMAKLI ELMA TATLISI - ELMASİYE
MALZEME:
Elma 6 adet
Kaymak
Su 3 su bardağı
Şeker 1 su bardağı
YAPILIŞI:
Elmaların kabukları soyularak, ikiye bölmeden her iki tarafı da delik olacak şekilde ortası çıkarılır
Su ve şeker kaynatılarak şerbet hazırlanır
Hazırlanan elmalar kaynayan şerbete atılır ve yumuşayıncaya kadar pişirilir
Piştikten sonra bir kevgir yardımıyla suyu süzülerek, üzerinin kızarması için 10 dakika fırınlanır
Soğuduktan sonra içlerine kaymak doldurularak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul