Konu
:
Pirçikli Pilav Tarifi Resimli
Yalnız Mesajı Göster
Pirçikli Pilav Tarifi Resimli
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pirçikli Pilav Tarifi Resimli
Pirçikli Pilav Tarifi Resimli
Pirçikli Pilav malzemeleri:
2 su bardağı amerikan pirinç
3 su bardağı sıcak tavuk suyu
1 adet iri tavuk göğsü
2 adet soğan
2 adet havuç
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı tereyağı
2-3 diş sarımsak
50 gr badem
tuz, karabiber
Pirçikli Pilav hazırlanışı:
Tavuk göğsü yıkanarak sarımsak ve tuz ile birlikte üzerine kadar çıkacak suda haşlanır
Bademler sıcak suda bekletilerek kabukları soyulur
Daha sonra tavuk eti kemiklerinden ayrılarak küp şeklinde doğranır
Diğer tarafta pirinç sıcak suya yatırılarak bir çorba kaşığı tuz ilave edilerek 1 saat kadar bekletilir
Daha sonra bol su ile yıkanarak süzülür
Soğanlar küçük küçük doğranarak, kibrit çöpü şeklinde doğranmış havuç ve kabuğu soyulmuş bademlerle birlikte sıvı yağda 5-6 dakika kadar kavrulur
Tencereyi ateşten alarak karışımın üzerine doğranmış tavuk etleri ilave edilip karıştırılır
Pirinçler bir tencereye boşaltılıp üzerine sıcak tavuk suyu dökülür
Önce 2 dakika harlı ateşte sonra kısık ateşte pilav pişirilir
Pilav piştikten sonra üzerine yağlı kağıt kapatılarak 15 dakika kadar demlenmeye bırakılır
Genişçe bir servis tabağına tencere ters çevrilerek şekli bozulmayacak bir biçimde pilav boşaltılır
Üzerine de hazırlanan tavuklu karışım dökülerek süslenir
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul