Zeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek Tarifleri
Zeytinyağlı Yaprak Dolması-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
250gr asma yaprağı, 2adet soğan, 2adet domates, 2bardak sıcak su, 1bardak zeytinyağı, 1adet limon, 1bardak pirinç, 1tatlı kaşığı şeker, 1tatlı kaşığı kuş üzümü, 1kaşık dolmalık fıstık, tuz-karabiber, yeni bahar
HAZIRLANIŞI
Asma yapraklarını haşlayıp, süzün Pirinci yıkayıp ıslatın Soğan ve domatesi doğrayın Kuş üzümünü ılık suda bekletin Pirinci süzün; soğan, domates, kuş üzümü, fıstık, ½ bardak zeytinyağı ve baharatla karıştırın Üzerine 1çay bardağı su ilave edip bu harcı suyunu çekene kadar pişirin Asma yapraklarına koyup sarın ve tencereye dizin Kalan suya; kalan zeytinyağını, tuzu ve şekeri karıştırın bu sosu asmaların üzerine gezdirin Limonu dilimleyip aralarına yerleştirin Orta ateşte yarım saat pişirin
|