Yalnız Mesajı Göster

Ağrı Usulü Haşıl Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağrı Usulü Haşıl Nasıl Yapılır




Ağrı usulü Haşıl nasıl yapılır



Gerekli Malzemeler

4 adet temizlenip haşlanmış kaz ayağı

4 adet haşlanmış kaz dili

4 adet temizlenip haşlanmış kaz kafası

1 su bardağı yarma

yeterince su

eti ayıklanmış kaz kemikleri

Tuz

Soğan

1 yemek kaşığı tereyağı

Tarifi

Kaz kemiklerini tencereye koyup üzerine suyu ekleyin ve yüksek ateşte iyice kaynatın

Kaynayan suyu bir süzgeç yardımıyla süzüp kemikleri sudan ayıklayın

Başka bir tencere içinde tereyağını eritin içine ince kıyılmış soğanı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

Soğanlar kavrulduktan sonra içine bir su bardağı yarmayı koyup karıştırın

Hazırladığınız bu karışımın içine kemiklerini ayıkladığınız suyu boşaltın ve yarmalar iyice pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın Yemek pişerken içerisine kaz ayakları, dilleri ve kafalarını da ekleyin

Yemeğin suyu tam olarak çekmeden ocaktan alın ve ayran eşliğinde servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla