Konu
:
Ağrı Usulü Haşıl Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Ağrı Usulü Haşıl Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ağrı Usulü Haşıl Nasıl Yapılır
Ağrı usulü Haşıl nasıl yapılır
Gerekli Malzemeler
4 adet temizlenip haşlanmış kaz ayağı
4 adet haşlanmış kaz dili
4 adet temizlenip haşlanmış kaz kafası
1 su bardağı yarma
yeterince su
eti ayıklanmış kaz kemikleri
Tuz
Soğan
1 yemek kaşığı tereyağı
Tarifi
Kaz kemiklerini tencereye koyup üzerine suyu ekleyin ve yüksek ateşte iyice kaynatın
Kaynayan suyu bir süzgeç yardımıyla süzüp kemikleri sudan ayıklayın
Başka bir tencere içinde tereyağını eritin içine ince kıyılmış soğanı koyup soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar kavrulduktan sonra içine bir su bardağı yarmayı koyup karıştırın
Hazırladığınız bu karışımın içine kemiklerini ayıkladığınız suyu boşaltın ve yarmalar iyice pişinceye kadar kısık ateşte kaynatın
Yemek pişerken içerisine kaz ayakları, dilleri ve kafalarını da ekleyin
Yemeğin suyu tam olarak çekmeden ocaktan alın ve ayran eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul