Konu
:
Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli
Yalnız Mesajı Göster
Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli
Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli
Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi Resimli
Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Tarifi
Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginar Malzemeleri:
4 adet konserve enginar
2 adet orta boy havuç
4 su bardağı ılık tavuk suyu
4 yemek kaşığı sıvıyağ
2 demet dereotu
6 çay kaşığı dolusu un
4 çay kaşığı tozşeker
1 adet limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
Havuç Püreli Zeytinyağlı Enginarın Yapılışı: Havuçları soyup ince halkalar halinde doğradıktan sonra orta boy bir tencereye koyun
Diğer taraftan, sosu hazırlamak için, sıvıyağ ve unu derin bir kaseye aktarıp tozşeker ve limon suyunu ekleyin
Karışımı çatal yardımıyla çırpmaya devam ederken tuzu serpip ılık haldeki tavuk suyunu ilave edin
Malzemeleri iyice çırparak pürüzsüz bir kıvama getirin
Hazırladığınız bu sosu havuçların üzerine gezdirip tencereyi orta ısılı ateşin üzerine oturtarak havuçlar yumuşayıncaya kadar, en az 20 dakika pişirin
Konserve enginarları süzüp tencereye koyun ve havuçlarla birlikte 5 dakika pişirin (enginarlar konserve olduğu için fazla pişirmeye gerek yoktur)
Tencereyi ocaktan alıp enginar ve havucun soğumasını bekleyin
Havuçları tencereden alıp mutfak robotunda püre haline getirin
Enginarları, çanak kısımları yukarıya bakacak şekilde servis tabağına dizin
Havuç püresini kaşık yardımıyla enginar çanaklarının içine doldurun
Tenceredeki sosu enginarların üzerine gezdirip incecik kıyılmış dereotuyla süsledikten sonra soğuk olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul