Konu
:
Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri
KIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK Malzemeler
3 adet tavuk budu
1 su bardağı su
2 adet soğan
Doğranmış taze zencefil
2 diş sarımsak
4 tane etli kırmızı biber
1
5 çay fincanı sıvı yağ
8 adet yeşil kakule
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
1 çay kaşığı dövülmüş kuru kırmızı çili biberi
Tuz, karabiber
GARNİTÜR İÇİN
Taze kişniş ve nane
KIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK TARİFİ
Yağın yansını geniş bir tencerede ısıtın
Kakuleyi ilave edip 1 dakika kadar kavurun
Pul biber ve hazırladığınız kırmızı biberli karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin
Tavuk budarını ve çili biberlerini ekleyin
Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin
Soğanı ortadan ikiye bölün
Zencefili temizleyin
2 adet kırmızı biberin çekirdekli kısımlarını çıkarıp ince şerider halinde kesin
Soğan, zencefil, kırmızı biber, sarımsak ve 1 su bardağı suyu blenderda karıştırın
Kalan kırmızı etli biberleri finn ya da elektrikli ızgarada 5 dakika kadar iki taraflı olarak közleyim Kabuğunu soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın
Kalın şerider halinde doğrayıp tavuğa ekleyin
Tuz ve karabiber serpin
Taze kişniş ve nane ile süsleyerek servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul