Yalnız Mesajı Göster

Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytin Ve Mantarlı Pilav-Yemek Tarifleri




KIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK Malzemeler

3 adet tavuk budu

1 su bardağı su

2 adet soğan

Doğranmış taze zencefil

2 diş sarımsak

4 tane etli kırmızı biber

15 çay fincanı sıvı yağ

8 adet yeşil kakule

1 çay kaşığı kırmızı pul biber

1 çay kaşığı dövülmüş kuru kırmızı çili biberi

Tuz, karabiber

GARNİTÜR İÇİN

Taze kişniş ve nane

KIRMIZI BİBER ve ZENCEFİLLİ TAVUK TARİFİ

Yağın yansını geniş bir tencerede ısıtın Kakuleyi ilave edip 1 dakika kadar kavurun Pul biber ve hazırladığınız kırmızı biberli karışımı da ekledikten sonra sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin Tavuk budarını ve çili biberlerini ekleyin Kısık ateşte kapağı kapalı olarak tavuklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin Soğanı ortadan ikiye bölün Zencefili temizleyin 2 adet kırmızı biberin çekirdekli kısımlarını çıkarıp ince şerider halinde kesin Soğan, zencefil, kırmızı biber, sarımsak ve 1 su bardağı suyu blenderda karıştırınKalan kırmızı etli biberleri finn ya da elektrikli ızgarada 5 dakika kadar iki taraflı olarak közleyim Kabuğunu soyup çekirdekli kısımlarını çıkarın Kalın şerider halinde doğrayıp tavuğa ekleyin Tuz ve karabiber serpin Taze kişniş ve nane ile süsleyerek servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla