Konu
:
Sarma Kadayıf (Antep)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Sarma Kadayıf (Antep)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarma Kadayıf (Antep)-Yemek Tarifleri
Gerekli malzeme:
2 yufka,
500 gr tel kadayıf
250 gr
fıstık
içi,
Tarçın
Şerbet için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Yapilisi:
Yufkaları sekizer parçaya bölün
İki parçayı üst üste yerleştirip arasına tel kadayıf ve
fıstık
içi ilave ederek rulo şeklinde sarın
Sarma kadayıfları yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 150 derecedeki fırında pişirin
Ayrı bir kapta su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlayın
Sıcak sarma kadayıfların üzerine gezdirerek dökün
Soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul