Konu
:
İstanbul Pilavı-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
İstanbul Pilavı-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İstanbul Pilavı-Yemek Tarifleri
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
100 gr badem
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı safran
2 adet kesme şeker
haşlanmış tavuk eti
1 çay bardağı bezelye
3 su bardağı su
1 tutam zencefil
antep fıstığı
tuz
HAZIRLANIŞI
2 su bardağı pirinci ayıklayın
Sıcak tuzlu suda bir saat kadar bekletin
Yıkayıp, suyunu süzün
100 gram bademin kabuklarını soyun
2 çorba kaşığı tereyağında kavurun, 1 çay kaşığı safran koyup karıştırın
Pirinci ekleyin
Üzerine tuz, 2 adet kesme şeker, önceden haşlanıp incecik doğranmış tavuk eti, 1 çay bardağı bezelyeyi ekleyin
3 su bardağı su ilave edin
Kısık ateşte 15 dakika pişirin
Ocaktan aldığınız pilava bir tutam zencefil ekleyin
Antepfıstığı serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul