Konu
:
Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yer Elmalı Çupra-Yemek Tarifleri
KAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ Malzemeler
4 adet tavuk göğsü filetosu
2 çorba kaşığı çiçek yağı
3 fincan tavuk suyu
2 çorba kaşığı su
Yarım fincan baldo pirinç
1 adet küçük soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı siyah hardal çekirdeği
Çeyrek çay kaşığı kakule
Çeyrek çay kaşığı kimyon
Çeyrek çay kaşığı nane
1 çorba kaşığı kişnişotu
KAŞMİR PİLAVLI TAVUK GÖĞSÜ TARİFİ
Yağı orta boy bir tencerede ısıtın, içine ince doğradığınız soğanı, dövülmüş sarımsağı, hardal çekirdeğini ekleyip, soğanları yumuşayıncaya dek pişirin
Arta kalan baharatları da ekleyerek pişirmeye devam edin
Pirinci ekleyin ve baharadarla iyice kanştırın
Ardından tavuk suyunu ekleyip biraz kaynatın
Isıyı düşürün ve pirinçler yumuşayıncaya dek kaynatmaya devam edin
Kişnişotuyla karıştırarak sıcak muhafaza edin
Tavuk filetolarını önceden ısıtılmış ve yağlanmış barbeküde kahverengi oluncaya dek pişirin
Barbeküden aldıktan sonra kalın kalın dilimleyin
Tavuk filetosunu hazırladığınız kaşmir pilavıyla servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul