Yalnız Mesajı Göster

Ağrı Usulü Abdigör Köftesi Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ağrı Usulü Abdigör Köftesi Nasıl Yapılır




Ağrı usulü Abdigör Köftesi nasıl yapılır



Malzemeler

1 kg dana bonfile

2 adet yumurta

1 adet soğan

2 çorba kaşığı karabiber

2 çay kaşığı kırmızı tozbiber

2 paket toz bulyon

500 gram tereyağı

1 kg baldo pirinç, tuz

Garnitür için

2 adet patlıcan

250 gram sivri biber

1 bağ maydanoz, 1 kg domates

Tarifi

Bonfileleri, yöreye ait taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün

Ete 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin

25 dakika daha dövün

Dövme işlemi bittikten sonra, macun kıvamına gelen ete, ince kıyılmış soğan, karabiber, tozbiber, yumurta ve un ekleyip yoğurun Diğer tarafta, geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyun

2 tatlı taşığı tuz ekleyin

Kaynamaya yakın suya 1 paket toz bulyon atın

Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ıslak avucunuzla şekil verin ve suya atın

Tencerenin kapağını kapatıp, 20-25 dakika harlı ateşte pişirin

Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün

Tencereye 150 gram tereyağı koyun

Yıkanmış pirinç, 1 paket toz bulyon ve su ekleyin

2 tatlı kaşığı tuz ilave edip, pişmeye bırakın

Demlenen pilavı havuz şeklinde tabaklara koyun

Köfteleri, tereyağında kavurun

Servis tabağına pilavı havuz şeklinde açın

Üzerine köfteleri bırakın

Diğer tarafta daha önceden hazırlanıp, kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış 50 gram tereyağında sote edilmiş domates sosunu ilave edin

Garnitürle süsleyerek servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla