10-14-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ağrı Usulü Abdigör Köftesi Nasıl Yapılır
Ağrı usulü Abdigör Köftesi nasıl yapılır

Malzemeler
1 kg dana bonfile
2 adet yumurta
1 adet soğan
2 çorba kaşığı karabiber
2 çay kaşığı kırmızı tozbiber
2 paket toz bulyon
500 gram tereyağı
1 kg baldo pirinç, tuz
Garnitür için
2 adet patlıcan
250 gram sivri biber
1 bağ maydanoz, 1 kg domates
Tarifi
Bonfileleri, yöreye ait taş üzerinde tahta tokmakla 25 dakika sinir ve yağları ayrılacak şekilde dövün
Ete 2 tatlı kaşığı tuz ekleyin
25 dakika daha dövün
Dövme işlemi bittikten sonra, macun kıvamına gelen ete, ince kıyılmış soğan, karabiber, tozbiber, yumurta ve un ekleyip yoğurun Diğer tarafta, geniş bir tencereye, yarısını geçecek kadar su koyun
2 tatlı taşığı tuz ekleyin
Kaynamaya yakın suya 1 paket toz bulyon atın
Köftelik malzemeden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, ıslak avucunuzla şekil verin ve suya atın
Tencerenin kapağını kapatıp, 20-25 dakika harlı ateşte pişirin
Köfteler piştikten sonra, suyunu süzün
Tencereye 150 gram tereyağı koyun
Yıkanmış pirinç, 1 paket toz bulyon ve su ekleyin
2 tatlı kaşığı tuz ilave edip, pişmeye bırakın
Demlenen pilavı havuz şeklinde tabaklara koyun
Köfteleri, tereyağında kavurun
Servis tabağına pilavı havuz şeklinde açın
Üzerine köfteleri bırakın
Diğer tarafta daha önceden hazırlanıp, kabuğu soyulmuş ve ufak doğranmış 50 gram tereyağında sote edilmiş domates sosunu ilave edin
Garnitürle süsleyerek servis yapın
|
|
|