Yalnız Mesajı Göster

Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi-Yemek Tarifleri




Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi






Malzemeler :

• 6 adet orta boy patlıcan
• 2 adet soğan
• 3 adet domates
• 250 gr kıyma
• 1/3 bardak çiçek yağı
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1 bardak et suyu
• 1/2 demet maydanoz
• Karabiber
• Tuz
Hazırlanışı :Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarınBir kenarda domateslerin kabuklarını soyun 6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayınSoğanları zar şeklinde doğrayın Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın



Alıntı Yaparak Cevapla