Konu
:
Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi-Yemek Tarifleri
Pratik Türk Usülü Karnıyarık Tarifi
Malzemeler :
• 6 adet orta boy patlıcan
• 2 adet soğan
• 3 adet domates
• 250 gr
kıyma
• 1/3 bardak çiçek yağı
• 2 çorba kaşığı margarin
• 1 bardak et suyu
• 1/2 demet maydanoz
• Karabiber
• Tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanları alaca soyup ortalarından ikiye ayırın
Sonra, içinde bol tuz bulunan suya atarak yarım saat bekletin
Patlıcanları tuzlu sudan çıkarıp bol suda yıkayın ve kevgire çıkarın
Bir kenarda domateslerin kabuklarını soyun
6 dilim kestikten sonra gerisinin çekirdeklerini çıkartıp küçük parçalara doğrayın
Soğanları zar şeklinde doğrayın
Bir tavada çiçek yağını kızdırıp bir bezle kuruladığınız patlıcanları hafif pembemsi bir renk alana kadar kızartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul