Yalnız Mesajı Göster

Ramazan Sofraları İçin Kayseride Yapılan Yemekler

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Sofraları İçin Kayseride Yapılan Yemekler




Ramazan sofraları için Kayseride yapılan yemekler

KAYSERİ
Türkiye’de sucuk ve pastırma üretiminin merkezi olarak bilinen Kayseri’de ramazan ayında iftar sofralarında en çok sucuk içi tüketiliyor

Kıyma haline getirilmiş etin toz biber, kimyon, sarımsak, tarçın, karabiber gibi baharatlarla yoğrulmasıyla hazırlanan sucuk içi, soğuyup donmaması için iftar vaktine az zaman kala tavada pişirilip sofraları süslüyor Pastırma ve sucuk satıcılarıyla bazı büyük marketlerde ramazan aylarında özel olarak üretilen sucuk içi, bazı evlerde geleneksel yöntemlerle hazırlanıp taze taze tüketiliyor

Ramazan ayında Kayseri ve çevresinde hamur ağırlıklı yiyecekler tercih ediliyor Kırk çeşidi olan mantı da sofraların vazgeçilmez yiyecekleri arasında yer alıyor

Sahurda ise gün boyu tok tutacağı için kete veya elde yapılan bir tür makarna olan “erişte” tercih ediliyor Kete veya eriştenin yanında kayısı hoşafı, yıllardan beri geleneksel olarak sahurda sofraları süslüyor

Ramazan boyunca tahin helvası, pekmez, hurma, çömlek peyniri, pastırma, bamya, yaprak sarması, kesme çorba, aşmakarna, yağlama, su böreği, içli köfte de sıkça tüketiliyor



Alıntı Yaparak Cevapla