Yalnız Mesajı Göster

Arabaşi Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arabaşi Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri




ARABAŞI ÇORBASI

MALZEME:

Un 2 1/2 su bardağı

Su 10 su bardağı

Tavuk 1 ortaboy

Kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı

Domates salçası 2 çorba kaşığı

Tuz Yeterince

Karabiber 1 tatlı kaşığı

YAPILIŞI:

Hamurun hazırlanması: 2 su bardağı un 5 su bardağı su ile iyice karıştıldıktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır Kaynama işlemi bittikten sonra geniş bir tepsiye dökülerek sogumaya birakilir Kalan su ile tavuk haslanır, etleri didiklenerek kemiklerinden ayrılırKavrulmuş 1/2 su bardağı un, salça, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve didiklenmiş tavuk etleri tavuk suyunun içerisine konarak pişirilir Servis şekli: Tepsideki hamurun ortası çorba kasesi büyüklüğünde boşaltılır, çorba kasesi sininin ortasına yerleştirilir Servise hazır olan arabaşının hamuru ve çorbası kaşıkla yenir



Alıntı Yaparak Cevapla