Konu
:
Arabaşi Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Arabaşi Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arabaşi Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri
ARABAŞI ÇORBASI
MALZEME:
Un 2 1/2 su bardağı
Su 10 su bardağı
Tavuk 1 ortaboy
Kırmızı pul biber 1 tatlı kaşığı
Domates salçası 2 çorba kaşığı
Tuz Yeterince
Karabiber 1 tatlı kaşığı
YAPILIŞI:
Hamurun hazırlanması: 2 su bardağı un 5 su bardağı su ile iyice karıştıldıktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatılır
Kaynama işlemi bittikten sonra geniş bir tepsiye dökülerek sogumaya birakilir
Kalan su ile tavuk haslanır, etleri didiklenerek kemiklerinden ayrılır
Kavrulmuş 1/2 su bardağı un, salça, kırmızı pul biber, karabiber, tuz ve didiklenmiş tavuk etleri tavuk suyunun içerisine konarak pişirilir
Servis şekli: Tepsideki hamurun ortası çorba kasesi büyüklüğünde boşaltılır, çorba kasesi sininin ortasına yerleştirilir
Servise hazır olan arabaşının hamuru ve çorbası kaşıkla yenir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul