Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri




Tavuklu ve körili pilav-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

Soğan 200 gr

Sarmısak dişi 2 adet

Havuç 200 gr

Tereyağı 100 gr

Amerikan pirinci 700 gr

Köri Tozu 20 gr

Tavuk suyu 14 lt

Yeşil limon 1 adet

Tuz

Biber

Maydanoz

Tavuk göğsü 1 kg

SERVİS BAŞINA BESİN DEĞERİ :

Protein 29 gr

Yağ 11 gr

Karbonhidrat 59 gr = 2010 Kj 480 kcal

HAZIRLANIŞI

Soğanları ve sarmısağı, dilimlenmiş havuçlarla birlikte tereyağında kısa bir süre kızartın Pirinci ilave edin ve birkaç dakika daha kızartın Karışımın üzerine köri tozu serpin ve sıcak tavuk suyunu ilave edin Pirinç sıvıyı emene kadar pişirin Yarım misket limonunun suyunu sıkın Pirince limon suyu, tuz ve biber ilave edin ve sonra da kıyılmış maydanozu ilave edin Tavuk göğsüne tuz ve biber serpin ve eritilmiş tereyağında hızla kavurun Sonra düşük ısıda pişirin Dilimleyin ve körili pilav üzerine yerleştirin; garnitür olarak maydanoz ilave edin



Alıntı Yaparak Cevapla