Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri




BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ Malzemeler

6 adet tavuk göğsü filetosu

8 adet barbekü şişi

2 çay kaşığı zencefil

1 fincan çiçek yağı

BAHARATLI MARİNET SOSU

2 adet soğan

2 diş sarımsak

1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi

1 çay kaşığı kişniş otu

1 çay kaşığı kimyon

SATAY SOS İÇİN

1 adet soğan

200 gr antep fıstığı

Çeyrek fincan çiçek yağı

1 çorba kaşığı (suda çözünmüş) demirhindi

BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ TARİFİ

Marinad sosu hazırlamak için; doğranmış soğanları, dövülmüş sanmsakları limon kabuğu rendesini, kişniş otunu, kimyonu, zencefili ve yağı bir miksere koyup pürüzsüz bir hamur kıvamı alıncaya kadar çırpın Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın ve bir kâseye koyun, marinad sosunu üzerine dökün, kanşunn ve buzdolabında bir gece bekletin Barbeküyü yağlayın ve orta derecede önceden ısiün Tavuk ederini şişlere geçirin ve barbeküye dizin Arta kalan marinad sosunu üzerlerine sürün ve her iki tarafları da kızarıncaya dek 5 dakika pişirin Sosu hazırlamak için; doğranmış soğanı ve antep fıstıklarını bir belendera koyun pürüzsüz bir hamur kıvamına gelinceye dek çırpın Orta hararetli ateşte yağı ısıtın ve içine soğanlı karışımı ilave edip kanşürarak 5 dakika pişirin Demirhindiyi suyuyla ekleyip kaynatın Isıyı düşürün, sık sık kanşürarak 5 dakika sos suyunu çekip koyulaşıncaya dek pişirin Tavuk şişlerinin yanında servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla