Konu
:
Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Ve Körili Pilav-Yemek Tarifleri
BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ Malzemeler
6 adet tavuk göğsü filetosu
8 adet barbekü şişi
2 çay kaşığı zencefil
1 fincan çiçek yağı
BAHARATLI MARİNET SOSU
2 adet soğan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kişniş otu
1 çay kaşığı kimyon
SATAY SOS İÇİN
1 adet soğan
200 gr antep fıstığı
Çeyrek fincan çiçek yağı
1 çorba kaşığı (suda çözünmüş) demirhindi
BAHARAT SOSLU PİLİÇ ŞİŞLERİ TARİFİ
Marinad sosu hazırlamak için; doğranmış soğanları, dövülmüş sanmsakları limon kabuğu rendesini, kişniş otunu, kimyonu, zencefili ve yağı bir miksere koyup pürüzsüz bir hamur kıvamı alıncaya kadar çırpın
Tavuk göğüslerini küp küp doğrayın ve bir kâseye koyun, marinad sosunu üzerine dökün, kanşunn ve buzdolabında bir gece bekletin
Barbeküyü yağlayın ve orta derecede önceden ısiün
Tavuk ederini şişlere geçirin ve barbeküye dizin
Arta kalan marinad sosunu üzerlerine sürün ve her iki tarafları da kızarıncaya dek 5 dakika pişirin
Sosu hazırlamak için; doğranmış soğanı ve antep fıstıklarını bir belendera koyun pürüzsüz bir hamur kıvamına gelinceye dek çırpın
Orta hararetli ateşte yağı ısıtın ve içine soğanlı karışımı ilave edip kanşürarak 5 dakika pişirin
Demirhindiyi suyuyla ekleyip kaynatın
Isıyı düşürün, sık sık kanşürarak 5 dakika sos suyunu çekip koyulaşıncaya dek pişirin
Tavuk şişlerinin yanında servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul