Konu
:
Amasya Usulü Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır
Yalnız Mesajı Göster
Amasya Usulü Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Amasya Usulü Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır
Amasya usulü Yufka Tatlısı nasıl yapılır
Malzemeler
4 su bardağı un
1
5 su bardağı süt ve su karışımı
2 su bardağı çekilmiş ceviziçi
1 yumurta
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
Şurup için:
2
5 su bardağı su
2
5 su bardağı tozşeker
3-4 damla limon
Tarifi
Su ve şekeri kaynatıp 3-4 damla limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın
Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt ve su karışımını ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tek tek yuvarlayın
Üzerlerine nemli bez örtüp 1 saat dinlendirin
Hamurları oklava ile 50 cm çapında ve 1-2 mm kalınlığında yufka şeklinde açın
Yufkaları kızgın sac üzerinde iki taraflı olarak hafifçe pişirip temiz ve geniş bir bezin üzerine serin
Üzerlerine hafifçe su serperek ıslatın ve yumuşamaya bırakın
Yufkaları ikiye bölüp dikdörtgen şeklinde katlayın
Üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarın
Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak ruloları sarmal olarak yerleştfrin
Üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirin
Önceden ısıtılmış sıcak n fırına verip üzeri pembeleşinceye kadar pişirin
Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün ve soğuk olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul