Yalnız Mesajı Göster

Amasya Usulü Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amasya Usulü Yufka Tatlısı Nasıl Yapılır




Amasya usulü Yufka Tatlısı nasıl yapılır



Malzemeler

4 su bardağı un

15 su bardağı süt ve su karışımı

2 su bardağı çekilmiş ceviziçi

1 yumurta

1 su bardağı eritilmiş tereyağı

Şurup için:

25 su bardağı su

25 su bardağı tozşeker

3-4 damla limon

Tarifi

Su ve şekeri kaynatıp 3-4 damla limon suyu ekleyin ve soğumaya bırakın

Unun ortasını havuz gibi açıp yumurta, süt ve su karışımını ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp tek tek yuvarlayın

Üzerlerine nemli bez örtüp 1 saat dinlendirin

Hamurları oklava ile 50 cm çapında ve 1-2 mm kalınlığında yufka şeklinde açın

Yufkaları kızgın sac üzerinde iki taraflı olarak hafifçe pişirip temiz ve geniş bir bezin üzerine serin

Üzerlerine hafifçe su serperek ıslatın ve yumuşamaya bırakın

Yufkaları ikiye bölüp dikdörtgen şeklinde katlayın

Üzerine ceviz serpip rulo şeklinde sarın

Yağlanmış fırın tepsisinin ortasından başlayarak ruloları sarmal olarak yerleştfrin

Üzerine eritilmiş sıcak tereyağını gezdirin

Önceden ısıtılmış sıcak n fırına verip üzeri pembeleşinceye kadar pişirin

Tepsiyi fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirerek dökün ve soğuk olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla