Yalnız Mesajı Göster

Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri




Tel Şehriyeli Pilav-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

2 su bardağı pirinç

3 kaşık tereyağı

1 adet kesmeşeker

Tuz

2 su bardağı dolusu tel şehriye

HAZIRLANIŞI

Pirinç 1-2 saat önceden ıslatılır Bu sürenin sonunda yağ tencerede hafifçe kızdırılır Şeker, tuz atılır Yıkanmış pirinç ilave edilir Tahta bir kaşıkla 1-2 defa çevrilip üzerine 2 bardak su ilave edilip pilav suyunu çekinceye kadar pişirilir Demlenmesi için üzerine kalın bir kağıt havlu konulup tencerenin kapağı kapatılır Diğer taraftan 2 yemek kaşığı tereyağı şehriyelerle beraber sürekli çevrilerek şehriyelerin rengi kahverengiye dönene kadar çevrilir Pilav servis edileceği zaman bir kalıba konulur ve ters çevrilerek düzgün bir şekil alması sağlanır ve kıtır kıtır olmuş şehriyeler pilavın üzerine yayılarak servis edilir

AFIYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla