Yalnız Mesajı Göster

Omaç Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Omaç Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri




OMAÇ ÇORBASI

MALZEME:

Et suyu veya su 10 su bardağı

Yağ (tereyağı veya ayçiçek) 1 çorba kaşığı

Un 1 su bardağı

Yoğurt 1 su bardağı

Yumurta 2 adet

Sarmısak 2 diş

Salça 1 çorba kaşığı

Tuz 2 tatlı kaşığı

YAPILIŞI:

Un elenir ve tepsiye konur Yumurtalar ayrı ayrı kırılıp bir başka kaba kırılır ve sulandırılarak çırpılır Çırpılan bu yumurtalar unun üzerine hafif hafif karıştırılarak dökülür Mercimek tanesi büyüklüğünde şekil alıncaya kadar elle ovalanır Kaynamakta olan et suyu ya da sade suyla karıştırılır 10 dakika süreyle pişirilir Piştikten sonra üzerine yağ ve salçadan yapılan sos gezdirilir Biraz ılıdıktan sonra sarmısaklı yoğurt dökülerek servise hazır hale getirilir



Alıntı Yaparak Cevapla