Konu
:
Omaç Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Omaç Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Omaç Çorbasi - Ankara'dan Yemek Tarifleri
OMAÇ ÇORBASI
MALZEME:
Et suyu veya su 10 su bardağı
Yağ (tereyağı veya ayçiçek) 1 çorba kaşığı
Un 1 su bardağı
Yoğurt 1 su bardağı
Yumurta 2 adet
Sarmısak 2 diş
Salça 1 çorba kaşığı
Tuz 2 tatlı kaşığı
YAPILIŞI:
Un elenir ve tepsiye konur
Yumurtalar ayrı ayrı kırılıp bir başka kaba kırılır ve sulandırılarak çırpılır
Çırpılan bu yumurtalar unun üzerine hafif hafif karıştırılarak dökülür
Mercimek tanesi büyüklüğünde şekil alıncaya kadar elle ovalanır
Kaynamakta olan et suyu ya da sade suyla karıştırılır
10 dakika süreyle pişirilir
Piştikten sonra üzerine yağ ve salçadan yapılan sos gezdirilir
Biraz ılıdıktan sonra sarmısaklı yoğurt dökülerek servise hazır hale getirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul