Yalnız Mesajı Göster

Baduç Kavurması-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baduç Kavurması-Yemek Tarifleri




Baduç kavurması

Malzemeler:
1/2 kg taze fasulye (yöresel adı baduç)
1 adet iri kuru soğan
2 adet yeşil biber
3 adet domates
2 adet yumurta
Tuz
Karabiber

YAPILIŞ TARİFİ
İnce doğranmış soğan geniş bir tencereye koyulan yağda iyice sararana
dek kavrulur Doğranmış yeşil biber rendelenmiş domates, tuz, karabiber
ilave edilir Kaynamaya başlayınca enlemesine 1-1,5 cm eninde doğranmış
yeşil fasulyeler eklenir Fasulyeler iyice yumuşayıp, pişince yumurtalar
üzerine kırılır ve karıştırılır Yumurtalar da pişince sıcak olarak servise
sunulur



Alıntı Yaparak Cevapla