Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri




Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

4 su bardağı pirinç

250 gr margarin

1 adet yufka

karabiber

tuz

HAZIRLANIŞI

Tencerenin içini bir miktar margarinle iyice yağlayın, sonra yufkayı serin Diğer yanda pirinci ılık suda 60 dakika dinlendirin Sonra iyice yıkayıp, suyunu süzdükten sonra tenceredeki yufkanın içine koyun Margarini eritip pirincin üzerine dökün ve yufkayı pirinçlerin üzerini kapatacak biçimde katlayın Tencereyi orta hararetli fırına koyup yanm saat pişirin Yufkanın üstü pembeleştiğinde fırından çıkarın Ters çevrip, servis tabağına alın ve servis yapın

AFIYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla