Konu
:
Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri
FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA Malzemeler
1 adet tavuk
2 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen
2 çorba kaşığı doğranmış taze çam fıstığı
50 gr rendelenmiş Cheddar peyniri
1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz
Karabiber
FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA TARİFİ
Büyükçe bir tencereyi ağzına kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın, içine temizlenmiş tavuğu atın ve bir müddet daha kaynatın; ardından ısıyı düşürüp 10 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın
Ateşten alınca suyu süzün ve tavuğu birkaç kat hazırladığınız kâğıt havluların üzerine alıp soğumaya bırakın
Oda sıcaklığındaki tereyağını, fesleğeni, çam fıstığını, peyniri, maydanozu ve karabiberi bir kâsede birleştirin ve iyice karıştırın
Tavuğun üzerindeki derileri elinizle gevşetin; altına ve üstüne tereyağlı karışımdan sürün
Tavuğu önceden ısıtılmış barbeküde ara sıra ters düz ederek pişirin ve arta kalan tereyağlı karışımdan sık sık üzerine sürün
Tavuk, alan sarısı renk alana dek bu işleme devam edin ve sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul