Yalnız Mesajı Göster

Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkalı Pilav-Yemek Tarifleri




FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA Malzemeler

1 adet tavuk

2 çorba kaşığı tereyağı

4 çorba kaşığı doğranmış taze fesleğen

2 çorba kaşığı doğranmış taze çam fıstığı

50 gr rendelenmiş Cheddar peyniri

1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz

Karabiber

FESLEĞENLİ TAVUK IZGARA TARİFİ

Büyükçe bir tencereyi ağzına kadar suyla doldurun ve suyu kaynatın, içine temizlenmiş tavuğu atın ve bir müddet daha kaynatın; ardından ısıyı düşürüp 10 dakika ağır ağır kaynamaya bırakın Ateşten alınca suyu süzün ve tavuğu birkaç kat hazırladığınız kâğıt havluların üzerine alıp soğumaya bırakınOda sıcaklığındaki tereyağını, fesleğeni, çam fıstığını, peyniri, maydanozu ve karabiberi bir kâsede birleştirin ve iyice karıştırın Tavuğun üzerindeki derileri elinizle gevşetin; altına ve üstüne tereyağlı karışımdan sürünTavuğu önceden ısıtılmış barbeküde ara sıra ters düz ederek pişirin ve arta kalan tereyağlı karışımdan sık sık üzerine sürünTavuk, alan sarısı renk alana dek bu işleme devam edin ve sıcak olarak servis edin


Alıntı Yaparak Cevapla