Yalnız Mesajı Göster

Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri




Zereshk pilavı-Yemek Tarifleri

MALZEMELER

1 adet tavuk budu

Kızartmak için:

Sıvı yağ

Yarım çay kaşığı safran

1 çay kaşığı şeker

1 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım su bardağı zereshk

1 su bardağı Amerikan pirinci

1 su bardağı sıcak su

2 çorba kaşığı yağ

HAZIRLANIŞI

Tavuk budunu haşladıktan sonra kızgın yağda arkalı önlü kızartın Küçük bir tavada safranı, şekeri, l çorba kaşığı sıvı yağı ve yarım su bardağı zereshki karıştırın Orta hararetli ateşte 5 dakika kavurun Ayrı bir tencerede bir buçuk su bardağı sıcak su ile 1 su bardağı pirinci pişirdikten sonra servis tabağına aldığınız pilavın üzerine zereshkleri dökün Tavuk buduyla birlikte servis yapın

AFİYET OLSUN!



Alıntı Yaparak Cevapla