Yalnız Mesajı Göster

Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zereshk Pilavı-Yemek Tarifleri




BAMYALI PİLİÇ Malzemeler

8 parça piliç butu

2 çorba kaşığı tereyağı

2 adet kuru soğan

4 adet orta boy domates

1 bardak tavuk suyu

1 kutu bamya konservesi veya 500 gr taze bamya

4 çorba kaşığı limon suyu

Yarım çay kaşığı karabiber, Tuz

PİLİÇLERİ SOTELEMEK İÇİNr

1 çorba kaşığı tereyağı

Tuz

BAMYALI PİLİÇ TARİFİ

Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın Tereyağını eriterek soğanları pembeleştirin Domatesleri küp şeklinde doğradıktan sonra, soğanlara ilave ederek 5 dakika daha hepsini soteleyin Üzerine biberiye veya maydanoz koyarak servis edin Hazırladığınız karışıma bamya ve tavuk suyunu ilave ederek tuz, limon suyu, karabiber ile lezzedendirin Bir başka kapta tereyağını eriterek piliçleri ters düz ederek kızaran Piliçleri bamyalı kanşıma ilave 'ederek kısık ateşte 30 dakika pişirin


Alıntı Yaparak Cevapla