Yalnız Mesajı Göster

Börek Çorbası (Kayseri)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Börek Çorbası (Kayseri)-Yemek Tarifleri




Börek Çorbası (Kayseri)

Malzemeler:

1 adet yumurta

1 çay bardağı su

1 tutam tuz

alabildiği kadar un

İçi İçin;

100 gr kıyma

1 adet orta boy kuru soğan

10-12 dal maydanoz

Çorba harcı için:

1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

2 çorba kaşığı tereyağı

1 çorba kaşığı salça

1 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı kuru nane

8 su bardağı su

Hazirlanisi:

Un, yumurta su ve tuzdan okuşan sert bir hamur yapılır 15-20 dakika dinlendirilir Kıyma ince kıyılmış maydanoz ve rende soğan karıştırılarak iç hazırlanır, hamur unlu zeminde mantı kalınlığında açılır, birer parmak eninde kare şeklinde kesilir Üzerlerine birer tutam iç konur, bohça gibi kaynatılır Su kaynatılır, bohçalar suya atılır Mercemek de eklenir 5 dakika kaynatılır Diğer taraftan tereyağı eritilir, salça eklenir, karıştırılır Çorbaya katılır, bir taşım kaynatılır, üzerine kuru nane serperek servise sunulur



Alıntı Yaparak Cevapla