Konu
:
Börek Çorbası (Kayseri)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Börek Çorbası (Kayseri)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Börek Çorbası (Kayseri)-Yemek Tarifleri
Börek Çorbası (Kayseri)
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 tutam tuz
alabildiği kadar un
İçi İçin;
100 gr
kıyma
1 adet orta boy kuru soğan
10-12 dal maydanoz
Çorba harcı için:
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı kuru nane
8 su bardağı su
Hazirlanisi:
Un, yumurta su ve tuzdan okuşan sert bir hamur yapılır
15-20 dakika dinlendirilir
Kıyma ince kıyılmış maydanoz ve rende soğan karıştırılarak iç hazırlanır, hamur unlu zeminde mantı kalınlığında açılır, birer parmak eninde kare şeklinde kesilir
Üzerlerine birer tutam iç konur, bohça gibi kaynatılır
Su kaynatılır, bohçalar suya atılır
Mercemek de eklenir 5 dakika kaynatılır
Diğer taraftan tereyağı eritilir, salça eklenir, karıştırılır
Çorbaya katılır, bir taşım kaynatılır, üzerine kuru nane serperek servise sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul