Konu
:
Etli Antep Dolmasi-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Etli Antep Dolmasi-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Antep Dolmasi-Yemek Tarifleri
Malzeme:
5'er adet
patlıcan
,
biber
,
kabak
kurusu
Yarım kg dolmalık kıyma
1 su bardağı
pirinç
1 çay kaşığı kara
biber
1 çay kaşığı kırmızı
biber
1 çay kaşığı kimyon ve nane
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı
domates
salçası
1 tatlı kaşığı
biber
salçası
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 su bardağı su
3 diş
sarımsak
1 adet
limon
1 tatlı kaşığı
biber
salçası
Yapılışı:
Patlıcan
biber
ve
kabak
kurularını bir miktar su içinde yarım saat kadar haşlayın
Kıyma,
pirinç
, baharatlar, ince kıydığınız maydanozu ve
biber
i, salçaları, su ve tuzu karıştırarak içi hazırlayın
Bu harcı haşlayıp suyunu süzdüğünüz dolmaların içlerine fazla sıkıştırmadan doldurun
Dolmalan bir tencereye dizin
Tencereye yarısını biraz geçecek şekilde sıcak su ilâve edin
Kısık ateşte pişirin
Sarımsakları dövün, içine 1
limon
suyu, 1 bardak su ve
biber
salçasını katın ve 6-7 dakika kadar bu karışımı kaynatın
Servis yaparken bu sosu dolmaların üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul