Yalnız Mesajı Göster

Bulgurlu, Pazılı Soğuk Çorba (Sivas)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgurlu, Pazılı Soğuk Çorba (Sivas)-Yemek Tarifleri




Bulgurlu, Pazılı Soğuk Çorba (Sivas)

(Yaz Çorbası)

Malzemeler:

1 demet pazı

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 kg yoğurt

1 tatlı kaşığı tuz

2 diş sarımsak

4 su bardağı su (1 su bardağı su yoğurt için)

Hazırlanışı:

Pazıları yıkadıktan sonra ince ince doğrayınız 1 su bardağı bulgur ,1 tatlı kaşığı tuz ve 3 su bardağı su ile pişirin Soğumaya bırakın Ayrı bir kapta 1 kg yoğurdu çırpın, sarımsakları ezerek ilave edin,1su bardağı soğuk su ile sulandırdıktan sonra, soğumaya bırakılan pazı ve bulgur karışımını ekleyerek karıştırın soğuk olarak servis yapın

Aşçının Notu: Sivas yöresinde yazın sıklıkla yapılan, yemek sofralarından eksik olmayan, yöresel soğuk çorbadır



Alıntı Yaparak Cevapla