Konu
:
Çotanak Fındık Yağlı Pilav (Ordu)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Çotanak Fındık Yağlı Pilav (Ordu)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çotanak Fındık Yağlı Pilav (Ordu)-Yemek Tarifleri
Çotanak Fındık Yağlı Pilav
Malzemeler
3
5 su bardağı baldo pirinç
200 gr Çotanak Fındık yağı
Tuz
5 su bardağı su (et suyu veya tavuk suyu da olabilir)
Hazırlanışı
Ayıkladığınız pirinci bir kaba koyup üstünü örtecek kadar su ve 1 çorba kaşığı tuz koyarak yarım saat bekletin
Daha sonra süzüp birkaç kez yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir kenarda tutun
Çotanak Fındık yağını orta boy bir tencereye koyun, içine pirinci ilave edip, orta ateşte bir tahta kaşık yardımı ile karıştırarak kavurun
Pirinçlerin kaşığa yapışmadığı zaman kavurmayı bırakın
Daha sonra pirinçlerin kırılmamasına da özen göstererek tuzu ve kaynamış suyu ekleyip tekrar karıştırdıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp kaynatın
Kaynayınca ateşi kısıp ağır ateşte suyunu çekinceye kadar yaklaşık 15 dakika üzerinde göz göz delikler olana kadar pişirin
Pişince tencereyi ateşten alarak kapağını açmadan 10 dakika demlenmeye bırakın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul