Konu
:
Cevizli Tatlı (Eskişehir)-Yemek Tarifleri
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Tatlı (Eskişehir)-Yemek Tarifleri
10-14-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Tatlı (Eskişehir)-Yemek Tarifleri
Cevizli Tatlı (Eskişehir)
Malzemeler:
6 su bardağı un
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı eritilmiş margarin
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı çekilmiş ceviziçi
Şerbet için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu
Hazirlanisi:
1
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencereye alıp kaynatın
Koyulaşmaya başlayınca limon suyu ekleyip bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın
2
Unu hamur yoğurma kabına alın
Ortasını havuz gibi açıp sıvıyağ, margarin, yoğurt, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamurun üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin
3
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın
Elinizle bastırarak avuç içinde veya düz zeminde çay tabağı büyüklüğünde açın
Ortalarına ceviziçi yerleştirin
2 ucunu üstte birleştirip yağlanmış fırın tepsisine dizin
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında pişirin
Tepsiyi fırından alıp soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün
Şerbetini çekince servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul