Yalnız Mesajı Göster

Çiğ Börek (Eskişehir)-Yemek Tarifleri

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çiğ Börek (Eskişehir)-Yemek Tarifleri




Çiğ Börek (Eskişehir)

Hazirlanisi:

4 su bardağı un

yeteri kadar tuz

yeteri kadar su

İçi İçin;

250 gr kıyma

1 adet domates

2 adet kuru soğan

yarım demet kıyılmış maydanoz

Hazirlanisi:

Önce böreğin içi hazırlanır, domates ve soğan rendelenir, kıyma, tuz, maydanoz ve biraz su eklenir karıştırılır Yoğurma kabına un konur, tuz eklenir, katı bir hamur olacak kadar su katılır, hamur yarım saat dinlendirildikten sonra, 1,5 ceviz büyüklüğünde parçalar alınır, unlu zeminde merdane ile çay tabağından biraz büyük açılır, hamurun yarısına hazırlanan içten konur, yarım ay şeklinde kapatılır Fazla unu silkelenir, kızgın yağda kızartılır



Alıntı Yaparak Cevapla