Yalnız Mesajı Göster

Türk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği Tarifi

Eski 10-14-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Türk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği Tarifi




Türk Mutfağı Kuru Börülce Yemeği Tarifi



Malzemeler
• 1 çay bardağı kuru börülce
• 1 adet kuru soğan
• 1 adet domates
• 1 yemek kaşığı domates salçası
• 5 su bardağı et suyu
• 1 yemek kaşığı sıvıyağ
• Tuz
• Pulbiber
• ½ demet maydanoz
Yapılışı
1 Börülceyi 1 gece önceden suda bekletin
2 Suda bekleyen börülceyi yumuşayana kadar haşlayın ve süzün
3 Soğanı soyup küçük parçalar halinde doğrayın
4 Domatesleri de soyup küp şeklinde doğrayın
5 Tavaya sıvıyağ ekleyin ve soğanları bu yağda kavurun
6 Üzerine salça ilave edip kavurmaya devam edin
7 Domatesleride ekleyip 2-3 dakika çevirdikten sonra tuzunu ve pulbiberini atıp tatlandırın
8 Börülceleri de et suyu ile birlikte ilave edip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın
9 Piştikten sonra servis tabaklarına alın ve maydanozla süsleyerek servis edin



Alıntı Yaparak Cevapla